Japanse kweker Kataoka

Naam kweker: Tetsutaro Kataoka
Naam Farm: Oya Koi Farm
Plaats: Niigata
Voornaamste kweek: Sanke en Asagi
Faciliteiten: 50.000 m²

Op de Oya Koi Farm van vader en zoon Tetsutaro en Taro Kataoka wordt voornamelijk Go-Sanke gekweekt. Deze kleine koifarm bestaat sinds 1961 en staat bekend om zijn hoge kwaliteit Sanke en Asagi. Met die laatste hebben ze al vele prijzen binnen gehaald, onder andere op de All Japan Show. De Sanke van de Oya Koi Farm hebben erg mooie diep Sumi (zwart) en hebben ook heel wat Sumi spots. De Farm vindt het patroon niet erg belangrijk, dit is omdat ze vinden dat ieder een patroon ander patroon mooi vindt. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan het kweken van een goede bouw. Samen met hoogwaardige Sumi beschouwen ze dat als het belangrijkst.

Taro Kataoka heeft inmiddels de kwekerij overgenomen en doet dit met veel plezier. Zijn vader, Tetsutaro, werkt ook nog steeds op de Farm en helpt vooral mee bij de selecties. De andere twee zonen van Tetsutaro werken ook op de Farm. 

Het is een grote Farm, de mudponds en koihuizen onvatten samen bijna 50.000 m². De Farm bestaat uit meerdere koihuizen, waarvan een speciaal voor de ouderdieren. 


In 2006 hebben we van deze kweker een mooie partij Tosai Tateshita mogen ontvangen. De kwaliteit van deze vissen was van echte topkwaliteit. We hopen dat we in 2017 ook weer mooie verrassingen tegenkomen bij deze kweker.
Voor de liefhebber van hoge kwaliteit Sanke loont het zeker de moeite eens te kijken naar vissen van deze kweker.

© 2007 - 2024 G&D Koi | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel