Vijver beluchting

Zuurstof in de vijver is natuurlijk erg belangrijk, een beluchtingsset (ook wel luchtpomp genoemd) is daarom voor de (koi)vijver dan ook onmisbaar!
Vijver Beluchting met een luchtpomp heeft veel voordelen. Het zorgt niet alleen voor de toevoeging van zuurstof maar zorgt ook voor meer waterbeweging/circulatie en dat komt uw biologisch evenwicht ten goede.
Sommige vissoorten hebben zelfs extra zuurstof nodig, bijvoorbeeld steur, deze hebben wij warm zomerweer snel een zuurstof te kort, daarom is het belangrijk om een passende vijver beluchting te hebben.
 
Enkele voordelen van uw vijver beluchten met extra zuurstof dmv een beluchtingspomp:
- Zuurstof is de bron van al het leven. Bacterien in het filter verbruiken zuurstof. Voldoende zuurstof in het filter en de vijver wil dus zeggen meer bacterien en een betere filtering van de afvalstoffen.
- beluchten van uw vijverwater zorgt voor extra circulatie van het water. Op deze manier voorkom je stilstaand water in dode hoeken wat weer resulteert in helderder water en een betere waterkwaliteit.-
- In de winter zorgt de beluchting (luchtpomp) ervoor dat de vijver gedeeltelijk of geheel open blijft wanneer het vriest zodat afvalstoffen en gassen kunnen ontsnappen. 

Een luchtpomp heeft het grootste rendement op een diepte van +/- 30 tot 50cm onder de waterspiegel, u hoeft uw luchtstenen dus niet op de bodem te plaatsen.

© 2007 - 2024 G&D Koi | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel