Japanse kweker Torazo

Naam kweker: Tsuyoshi Kawakami
Naam Farm: Torazo Koi Farm
Plaats: Uragara
Voornaamste kweek: Sanke en Kohaku

 

Torazo Koi Farm is een van de oudste Koi Farms in Japan, de Farm werd namelijk opgericht in 1917. Op het moment wordt hij gerund door de achterkleinzoon van de oprichter, Tsuyoshi Kawakami. Zijn vader had de Farm in 1950 overgenomen, maar overleed in 2004. Dit was een groot verlies voor de Koi industrie omdat deze man een van de beste Koi kwekers ter wereld was. Nu heeft Tsuyoshi het overgenomen en hij heeft in de laatste 10 jaar de Farm overgebracht naar de 21ste eeuw. 

Torazo Koi Farm exporteert inmiddels over zijn vissen over de hele wereld, ze hebben een grote markt in Europa en Amerika. Veel prijswinnende Koi waren gekweekt op Torazo Koi Farm en de meeste recente winnaar was een 6 jaar oude Sanke die de hoofdprijs won op de Nougyousai in 2007. Dit is een prachtige Sanke. 

De Sanke bloedlijn die ze produceren is een zeer gewaardeerde lijn, waaruit andere bloedlijnen zijn overgenomen zoals de Jinbei. Verder produceren ze ook veel Kohaku en kleinere hoeveelheden Kikusui, Gin Rin en Goshiki. 


 

 

© 2007 - 2024 G&D Koi | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel