Japanse kweker Izumiya

Naam kweker: Senichi Mano
Naam Farm: Izumiya Koi Farm
Plaats: Yamakoshi
Voornaamste kweek: Yamakubi Ogon

 

Het koihuis van de Izumiya Koi Farm is een van de meest bekende verkooppunten voor Koi in Japan. Dit bedrijf was volgens velen ook een van de eerste echte koihandels. De Farm staat vooral bekend om zijn Yamabuki Ogons, ze produceren hiervan de allerbeste ter wereld. Zijn Yamabuki Ogons zijn in alle maten erg mooi op te zien, vooral de vissen van 80 cm of groter zijn gewoon erg bijzonder. Verder produceert Izumiya Koi Farm de Purachina, Shiro Bekko, Shiro Utsuri, Matsuba, Kumonryu, kohaku, Sanke, Showa en Koromo. Deze verschillende rassen hebben ze in alle maten.

De lijnen waaruit de vissen van de Izumiya Koi Farm geproduceert zijn, zijn niet meer te traceren. Ze hebben hun eigen lijn gecreeërt voor de Yamakubi's. Deze bloedlijn wordt zelfs gebreukt door andere kwekers zoals Marudo en Hirasawa.

De Koi Farm heeft nog een andere bijzonderheid: stieren. Dit is een van de grote passies van de eigenaar naast de Koi's. Op de Farm staan dan ook verschillende stieren waarmee vele prijzen gewonnen zijn.

© 2007 - 2024 G&D Koi | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel